top of page

Hoi! Mijn naam is dus Julia en ik doe onwijs veel verschillende dingen binnen en rondom de muziek. Wil je weten wat ik zoal doe als uitvoerend musicus? Check deze pagina dan!

Ramblin' Boots

Ramblin' Boots... De band die begin 2018 van start ging en binnen 1,5 jaar naar 100 optredens per jaar ging. Samen met Rogier wilde ik het gewoon nog 1 keer helemaal goed doen. Een eigen band, met de juiste personen en... Country muziek, iets waar we beide een sterke voorliefde voor hebben. Via ons eigen netwerk, maar ook via hele verrassende wegen de perfecte personen bij elkaar gekregen en we gaan als een sneltreinvaart. Niet alleen spelen we in binnen- en buitenland, ook zijn we direct in het eerste jaar genomineerd in 5 categorieën voor de Dutch Country Music Awards. Inmiddels is de eerste EP uitgekomen waar een eigen song op staat en in 2020 komt ons eerste non-cover album uit!

Binnen deze band ben ik bassist, zing ik, doe ik de boekingen, hou ik het meutje muzikanten bij elkaar, hou de online platforms bij en doe ik de financiële afwikkeling.

www.ramblinboots.nl

Docent

Avond 2 buiging.jpg

Naast op de bühne staan heb ik een andere passie: lesgeven. Het overbrengen van kennis en kunsten op anderen vind ik 1 van de leukste dingen om te doen. Ik heb een behoorlijk uitgebreide lespraktijk. Je kan bij mij terecht voor les op de basgitaar en op de contrabas, maar je kan bij mij ook op les om je solfege/gehoortraining wat bij te schaven. Ik geef in alle stijlen les, behandel alle technieken, loop alle nodige theorie langs en geef op alle niveaus les. Beginners kunnen bij mij

terecht, de wat meer ervaren muzikanten kunnen bij mij terecht en mensen

die graag naar het conservatorium willen bereid ik graag voor op de toelating.

Maar 1 ding is het belangrijkste: plezier staat voorop. 

Eenmaal per jaar organiseer ik een avond waarbij de cursisten met live-band

muziek kunnen maken voor vrienden en familie. De eerste avond was in

2010 sindsdien is het elk jaar een groot succes geweest.

Artiesten en ondernemerschap

Ik geef niet alleen privé-les. Naast mijn lespraktijk thuis geef ik ook les en

workshops op het Artez (conservatorium), HKU, verschillende ROC's  en

andere instellingen. Hier geef ik les in 'Arteconomie'. Dit vak houdt zich bezig met de zakelijke kant van de muziek en alles wat daar bij komt kijken; ondernemerschap, gageverklaringen, belastingen, rechtsvormen, auteursrecht, boekhouding etc.

Naast de lessen op scholen geef ik ook workshops en begeleid ik artiesten met ondernemen, boekhouden, belastingaangiftes etc.

Little Ramblin' Boots

Een afvaardiging van Ramblin' Boots. Een compact trio of kwartet 

met heerlijke country-muziek. Perfect voor al je evenementen.

Artiestenbegeleiding

Artiesten begeleiden vraagt een hele andere manier van werken, maar deze

manier van werken is ook super leuk! Neem als voorbeeld Rene Karst; een

songwriter/troubadour met onwijs veel liefde voor muziek. Hij heeft zijn eigen

stijl en als band moet je daarin meegaan. De ene keer sta je met hem in het

theater, de andere keer zet je een kroeg op de kop en weer een andere keer

maak je samen muziek op de radio en tv.

Projecten en invallen

Naast alle bovenstaande werkzaamheden speel ik regelmatig mee in overige projecten. Dit kunnen musicals zijn, studio-projecten, live projecten, noem maar op. De afwisseling tussen alle vaste werkzaamheden en de losse projecten maakt mijn 'werk' zo leuk!

Verder kan je mij benaderen als je een invalbassist nodig hebt. Ik studeer makkelijk muziek in, ben goed in van blad lezen en sta open voor elke stijl. 

Papa di Grazzi

Ik was bijna 10 jaar lang de bassist geweest van de feestband Papa di Grazzi. In 2008 ben ik in deze gezellige muzikale 'familie' gestapt. Ik begon op basgitaar, maar er werd al snel een microfoon voor mijn snufferd gezet en tot op de dag van vandaag zing ik ook de backing vocals bij de band. 9 jaar lang viool spelen, daar moest iets mee gedaan worden volgens de bandleider. Dus hop, viool uit het stof en tijdens een country blokje stond ik weer lekker te 'fiddlen'.

bottom of page